torstai 27. toukokuuta 2010

P6 ) Sapulpa - Amarillo


P6 ) Sapulpa - Amarillo

Aamu aukenee enemmän ja vähemmän pilvisenä, onnistumme kuitenkin ajamaan aamupilvien välistä ja päivän saldoksi tulee seitsemän keskikokoisen viledan tippaa (sadepisaratkin ovat ameriikassa suurempia :) … sen sijaan jokunen hikipisara on tulla Pertun ja Mairen pyörän etelaakereiden kanssa. Ei vaihtamisesta vaan auringossa odotamisesta.

Parikymmentä mailia ennen Clintonin Route66 -museota Pertun ja Mairen pyörä rääkäisee. Museon pihalla alamme tarkemmin tutkimaan rääkäisyn syytä ja tuo selviääkin nopeasti. Puolet oikean puoleisista laakereista on Routen varressa. Nopeasti selviää sekin, että Clintonissa ei ole harrikkaliikettä. Suzuki kauppa on ainoa joka on. Sinne. Ei mitään sopivaa. Vaan 45 mailin päässä Mountain View kaupungissa on. Ryhmä jää ottamaan Suzuki-aurinkoa. Puolentoista tunnin päästä olen takaisin laakereiden kanssa. Eipä käykkään vaikka puhelimessa kävi. Suzuki liikkeen pojat eivät sitä kuitenkaan uskaltaneet sanoa, ennen kuin luovuttivat pyörän. Korjattuna kuitenkin. Läheisestä varaosaliikkeestä oli löytynyt harrikkaan sopivat Toyotan laakerit. No, sain 90 mailia hyvää pika-ajokokemusta… ;)

Karavaani kulkee taas heti kohta kuuden jälkeen. Ei kuitenkaan suorilta Amarilloon vaan punaniskojen sydänkaupunkiin Ericiin Annabellan ja Harleyn luo. Annabella ja Harley juoksevat suurella Suomen lipulla varustettuna jenkkihaalareissa vastaan. Ryhmä laulaa ja heiluttaa tamburiineja ennen kuin kukaan oikeastaan ehti havahtua mitä tapahtui… ;) … jos kuljet yksin tai kaverin kanssa Ericin kulmilla Oklahoman ja Texasin rajamaassa. Poikkea. Jokainen kylässä tietää missä he asuvat. Kotiesittely tuli myös. Kirsi päätyi säänkyyn saakka Harleyn kanssa… tosin vaatteet päällä salamavalojen loisteeseen poseraamaan… :)

Pimeä tuli ennen Amarilloa. Kahden kilon pihvi jäi syömättä mutta evästä löytyy kuitenkin kulmilta. Sekin selviää, että New Texasissa ei saa myydä prosentti pitoisia juomia huoltamoilla 2400 jälkeen.

yläkuva; Jarmo ja Kaija aamutoimilla Sapulpan Super8'n pihassa.


toiseksi ylin; Kävimme Weatherfordin avaruusmuseossa hakemassa avaruudellisia vaikutteita. Kylän oma poika Thomas P. Stafford kävi kuussa.


keskellä; Laakeriremonttia ei tarvinnut kaikkia kolmea tuntia pihalla odottaa. Välillä hakeuduimme ilmastoituun Suzuki kauppaan.


toiseksi alin; Annabella ja Harley vauhdissa.


alakuva; Kirsi ja Jouko säestämässä Erikin elävien legendojen vauhtia.